Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ρε άντε να πα να Γα&**@#@ τε!


Η Βούρτσα από την Π…..α
Monday, 10 May 2010 09:02
Ρε άντε να πα να Γα&**@#@ τε!
Ω, συγγνώμη είμαστε στον αέρα… Θα ήθελα λοιπόν να σας καλησπερίσω και εγώ από την μεριά μου και να με συγχωρέσετε για τα γαλλικά μου προηγουμένως, τα οποία δυστυχώς έχω κάνει μητρική μου γλώσσα τα τελευταία χρόνια..
Αφορμή για το συγγραφικό ντεμπούτο μου στην εφημερίδα PLAYOFF ήταν μια συνάντηση σε μια από τις πορείες των τελευταίων ημερών με τον επίσης αγωνιστή και χρόνια φίλο Αυτοσχέδιο.
Μετά τα πρώτα «που είσαι ρε-όλα καλά-τα παιδιά τα-σκυλιά-γατιά-γαμείς τίποτα καλό» ο διάλογος είχε ως εξής:
—Ετοιμάζουμε εφημερίδα-γροθια στο κατεστημένο.
–Θα μας μαζέψουν για αναρχικούς που μοιράζουν προκηρύξεις...
– Όχι!!! θα είναι γενικού αθλητικού ενδιαφέροντος και θέλουμε έναν για τα γκάζια.
– Ε..
– τι Ε??
– «Υγραέριο Αθηνών» φτηνό και με δωρεάν εγκατάσταση..
–Κόψε την πλάκα ρε.., λέγε είσαι??
–Ξύλο θα χει??
– Πολύ πιθανό.
– Λεφτά??
–Καθόλου..
–Μέσα!!!!
Έτσι εδώ είμαι και εγώ, με ότι ξέρω γύρο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, να προσπαθήσω να κάνω αυτό το κομμάτι που αγαπώ, λίγο καλύτερο, ομορφότερο, ασφαλέστερο και με πολύ χιούμορ.
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του πρώτου(ή πιο σωστά δεύτερου) άρθρου έχει ως σκοπό να βάλει ένα-δυο πράγματα στην θέση τους και να ξεκαθαρίσει την βούρτσα από την π….α.
Κάθε τι λοιπόν σε αυτό τον πλανήτη από αρχαιοτάτων χρόνων φτιάχνετε για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Ακόμα και ο μεγαλοδύναμος (ίσως ο πρώτος κατασκευαστής) έφτιαξε π.χ. την γυναίκα με ένα συγκεκριμένο σκοπό.. να μας πρήζει τα α……α και να μας κάνει άνω κάτω την ζωή!! Εγώ λοιπόν για τον λόγο του ότι δεν γνωρίζω τίποτα για το παράξενο αυτό κατασκεύασμα του Μεγάλου και δεν θα το καταλάβω ποτέ, θα αναφερθώ σε κάτι που θέλω να πιστεύω πως γνωρίζω κάπως καλύτερα. Την μοτοσυκλέτα!!! Η οποία όταν πρωτογεννήθηκε πίσω στο 1885 από το δίδυμο-φωτιά στα μηχανοκίνητα δρώμενα της εποχής Gottlieb Daimler και Wilhelm Maybach, δεν ήταν τίποτα άλλο από έναv κινητήρα αυτοκινήτου προς δοκιμή που όμως για λόγους οικονομίας τοποθετήθηκε σε ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο(ναι καλά καταλάβατε, είχε δυο ροδές και απλά ένα τιμόνι για να στριβεί ) που έμοιαζε, μόνο με πολύ φαντασία, με τις σημερινές μοτοσυκλέτες. Μετά λοιπόν(κυρία..κυρία… τελειώνει η ιστορία??) το τέλος του όλου project διαπίστωσαν ότι το παράξενο αυτό κατασκεύασμα είχε πλάκα, πολύ πλάκα, και έτσι αντί να καταλήξει στα σκουπίδια, πέρασε από εκατομμύρια χεριά και μυαλά έτσι ώστε να απολαμβάνουμε όλοι εμείς την μοτοσυκλέτα με την σημερινή της μορφή!!
Που θέλω να καταλήξω με τις προηγούμενες φαφλατολογίες;; Μα στο ότι η μοτοσυκλέτα γεννήθηκε και αυτή με συγκεκριμένο σκοπό .Να έχει πλάκα, να σε κάνει να νιώθεις χαρούμενα, να σε εξιτάρει ανεβάζοντας σου την αδρεναλίνη και γενικότερα να ομορφαίνει την ζωή του αναβάτη βγάζοντας τον από την καθημερινότητα του και την ρουτίνα. Δεν είναι μέσο επίδειξης –γκομενοπαγίδα, ούτε υποκατάστατο αυτού που λείπει από το παντελόνι του καθένα.
Ο λόγος για τους απανταχού Ανεγκέφαλους που με την συμπεριφορά τους προσβάλουν το θεσμό της μοτοσυκλέτας και εξοργίζουν εμάς που είναι κομμάτι της ζωής μας. Αυτό το χάλι θα πρέπει να σταματήσει… Έχει γεμίσει ο τόπος ξεκράνοτους γιεγιέδες με πανάκριβες on-off μοτοσυκλέτες εξωφρενικού κυβισμού, στολισμένες σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με aftermarket αξεσουάρ, που η μόνη τους πραγματική χρήση θα μπορούσε να είναι είτε ένα paris-dakar, είτε ένας γύρος του κόσμου.
Μα φυσικά και χρειάζεσαι αγαπητέ μου Γκαγκουριδη την τριπλέτα με τις βαλίτσες συνολικής χωρητικότητας όσο το στομάχι του Πάγκαλου, γιατί που θα βάζει η επίσης ξεκράνοτη Μιμίκα με το μαλλί αλλά Lady Gaga και γυαλί μπαπρίζ λεωφορείου το πανάκριβο Luis Vuitton τσαντάκι της . Μα φυσικά χρειάζεσαι το Gps με τους χάρτες ανατολικής Ευρώπης για να πηγαίνεις από Γλυφάδα παραλία ή Κηφησιά κολωνάκι. Ποιος δεν έχει δει τους αγωνιστικούς (μπουαχαχαχαχαχα..) με τα SuperDouper χιλιάρια supersport τους αλά Valentino Rossi, να περνάνε ασυνείδητα με μπάντες-σούζες από κεντρικούς δρόμους μέσα στην πόλη, κάνοντας επίδειξη, φορώντας μόνο το γαμάτο Racing μπουφάν τους αλλά και πάντα χωρίς κράνος (γιατί πως θα δουν οι γκονμενίτσες και οι άλλοι γκάγκουρες ποιος ήταν το «πιλοτάκι» που τα έκανε); Είναι αυτοί που δεν πάνε πουθενά και κάθονται όλη μέρα στις καφετέριες μαλώνοντας για το πόσα άλογα είναι του καθενός ή πόση τελική βγάζουν οι μηχανές τους..(τελική σε χιλιάρια στους δρόμους της Ελλάδας, καλό!!..) και σκοτώνονται μέρα παρά μέρα σε Συγγρού και παραλιακές.
Όλοι εσείς παράσιτα της ασφάλτου θα πρέπει να καταλάβετε ότι χαλάτε ένα Σπορ μαγικό, ότι δίνετε λάθος εντυπώσεις στον κόσμο καλλιεργώντας τους απόψεις του τύπου «οι μηχανές σκοτώνουν», «κοίτα τον αλήτη τι κάνει με την μηχανή» και άλλα τέτοια γλαφυρά και ανεκδιήγητα. Και δεν με νοιάζει για μένα και τους μουργόλυκους ομοίους μου. Όλα αυτά τα έχουμε περάσει στη σφαίρα της κωμωδίας από καιρό, απολαμβάνοντας την κοινωνική σας απόρριψη ως «Αναρχο-αλητο-μαλλιάδες μηχανόβιους» και κάθε φορά που σας βλέπουμε κλάνουμε στο γέλιο. Με νοιάζει για τον πιτσιρικά που ξεκινά τώρα την μοτοσυκλετηστική του καριέρα με το μεταχειρισμένο και σε κακή κατάσταση εντουράκι του, που τον κοιτάτε υποτιμητικά στο φανάρι με βλέμμα «πήγαινε να το πετάξεις το χρέπι πιτσιρίκο», και «δες πως είναι τα πραγματιστικά εργαλεία μικρέ» κάνοντας τον να νοιώθει μειονεκτικά και άσχημα σε μια ηλικία που δεν έχει διαμορφώσει άποψη και ρουφάει το κάθε κόμπλεξ σας σαν σφουγγάρι ικανοποιώντας έτσι τον εγωισμό σας. Δεν έχετε όμως καταλάβει(και προφανώς δεν σας νοιάζει) ότι ο πιτσιρικάς αυτός κάνει 20πλασια km από σας , γυρίζει- απολαμβάνει πανέμορφα μέρη και παραλίες που δεν θα δείτε ποτέ σας (επειδή πιστεύετε στο μικροαστικό μυαλουδάκι σας ότι υπάρχει διασκέδαση και καλοπέραση μονάχα αν υπάρχουν γκομενίτσες, μπαράκια, εστιατόρια και ότι άλλη μαλακία) και ότι για αυτόν το ξεχαρβαλωμένο αυτό μηχανάκι τον γεμίζει περισσότερο από όσο γεμίζει εσάς η καλύτερη και ακριβότερη σαχλαμάρα του κόσμου, τις οποίες τρέχετε να αγοράσετε.
Όλα τα παραπάνω σας κάνουν λοιπόν Γκάγκουρες και έχετε σχέση με τους μηχανόβιους όσο μια τυρόπιτα με ένα υπολογιστή της nasa. Είστε η «π…..α» στην λαϊκή παροιμία που ανέφερα πριν ,και μην ακούσω ότι καβαλάτε μηχανή… υποκατάστατο στο παντελόνι σας καβαλάτε.
Πιτσιρίκο μην δίνεις σημασία σε ότι βλέπεις γύρο σου…!! Πάρε την πιτσιρίκα σου, φόρτωσε το εντουράκι, χάρτη στην κολότσεπη και όλος κόσμος σου ανήκει……..
Υ.Γ Σταματήστε να τους πουλάτε δεν τους αξίζουν. Μα να ξεφτιλίζετε τόσο καταπληκτικές μοτοσυκλέτες… Άντε να πα να Γα&**@#@ τε.

ΠΗΓΗ: http://www.playoff.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: